Super Blue Blood Moon 2018: Hvor kan du se Super Blue Blood Moon i India?

Fenomenet forekommer bare hvert 150. år, og det vil være synlig i sin helhet fra Vest -Nord -Amerika over Stillehavet til Øst -Asia.


India vil kunne se måneformørkelsen onsdag 31. januar, og den vil vare i en time og 16 minutter i landet.

Måneformørkelsen vil sammenfalle med en supermåne - også kjent som en blå måne, siden den er den andre supermånen i en kalendermåned.

Månen vil se 30 prosent lysere og 14 prosent større ut på onsdag, noe som gjør den til en & lsquo; supermåne. & Rsquo;

Hvor kan du se Super Blue Blood Moon i India?

I India vil den superblå blodmånen være synlig mellom 18:21 og 19:37 IST (12.51pm og 14.07pm GMT) 31. januar, ifølge Times of India og vil starte rundt 17.18 IST (11.48am GMT).


Etter det vil den totale formørkelsen ta slutt og månen vil komme ut av jordens skygge, og den delvise formørkelsen vil ende kl. 20.41 IST (15.11 GMT).

Formørkelsen vil vare i omtrent 1 time og 16 minutter.


HR Madhusudhan, senior vitenskapelig offiser ved Jawaharlal Nehru Planetarium sa: 'Måneformørkelser sees best med det blotte øye.

Super Blue Blood Moon 2018:Getty


Super Blue Blood Moon 2018: Hvor kan du se forestillingen i India?

& ldquo; Den stigende månen, kl. 18:21, vil være litt mer rødlig i fargen enn den vanligvis er.

& ldquo; Forvent å se det du ser på en fullmånedag; faktisk den 31. vil månen være mindre lys enn den vanligvis er siden det vil være jordens skygge på den. & rdquo;

Amatørastronom Praveen Suryavanshi sa at skuespillet best sees fra et høyt utsiktspunkt eller vekk fra forurensning av bylys.

& ldquo; For å være vitne til hendelsen 31. januar trenger du bare et område i stor høyde som bygningsplater eller terrasse med fri utsikt over den østlige horisonten uten lys- og støvforurensning.


Super Blue Blood Moon 2018:Getty

Super Blue Blood Moon 2018: Den neste totale måneformørkelsen i India vil skje i juli 2018

Formørkelse 2018: Sjelden superblå blodmåne på bilder

Tor 1. februar 2018

Supermåne 2018 i bilder: Sjelden superblå blodmåne tar til himmelen mens tre uvanlige månehendelser - en ekstra stor supermåne, en blå måne og en total måneformørkelse - finner sted samtidig.

Spill lysbildefremvisning Den superblå månen stiger over Stonehenge i WiltshireDavid Noton Photography 1 av 53

Den superblå månen stiger over Stonehenge i Wiltshire

& ldquo; Men hvis du er i utkanten, får du et lysere syn. Siden det er vinter, vil det ikke være skyer og den kalde luften vil gi deg et bedre utsyn. '

Den neste totale måneformørkelsen vil være synlig i India 27. juli 2018, men det vil ikke være en blåmåne eller en supermåne.

I Asia var siste gang en blåmåne og total måneformørkelse sammenfallende 30. desember 1982, så fenomenet skjer etter 35 år for indiske innbyggere.